HÍREK

 

 

Kulturális KözpontKÖNYVTÁRVILÁGÖRÖKSÉG KAPUZAT

Aktuálisok

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

 

Pályázatok

A könyvtár részlegei

A könyvtár részlegeiFelnőtt könyvtár

A felnőtt könyvtár a Rákóczi-vár első emeletén található. Bútorzata egyedi, konkrétan ide tervezett polcrendszerből áll. A polcok egy ellipszis alakú emelvényen találhatóak: külső oldalán vannak elhelyezve a kölcsönözhető szép- és szakirodalom, belső oldalán a kézikönyvek, színművek, versek, idegen nyelvű könyvek és a referensz állomány. Külön polcot kaptak a bestsellerek, romantikus regények és a fantasztikus irodalom. A felnőtt részleg kb. 30 ezer kötettel várja olvasóit.
Előterében helyezkedik el a kandallóval díszített Folyóirat-olvasó, közel 80 féle folyóirattal. Az olvasókat számítógépes katalógus segíti az eligazodásban.
Itt került elhelyezésre a főként pályázatok által bővülő Európai Uniós Különgyűjtemény és az Euforródrót.

A könyvtár részlegeiGyermekkönyvtár

A gyermek- és ifjúsági rész a második emeleten helyezkedik el. A gyermekkönyvtár állománya kb. 8 ezer kötet könyv és közel 10 féle folyóirat. Az állománygyarapítás fő szempontja az életkori sajátosságok figyelembevétele. Említésre méltó a kézikönyvtára, mely a mindennapos tájékoztatáson kívül kiváló kutatásra szolgáló anyag. A részleg bútorzata ugyancsak egyedi. A könyvek színcsíkok alapján vannak rendezve, nyolc tematikus csoportba osztva. Előterében könyvtári és foglalkoztató órák megtartására alkalmas rész helyezkedik el.

A könyvtár részlegeiMédiatár

A zeneműtár és audiovizuális információs eszköztár szintén az első emeleten helyezkedik el. DVD, videokazetta, CD és CD-ROM állománya folyamatosan bővül, igen jelentős a hanglemez és kottaállománya is. Állományába tartozik még egy jelentős számú diafilmgyűjtemény.

 

 

 

A könyvtár részlegeiHelyismereti részleg

A Helyismereti részleg Szerencs és vonzáskörzetének irodalmát gyűjti, könyvek és újságcikkek formájában. Ezen kívül állományába tartozik a szőlő- és borkultúráról szóló irodalom, a Rákóczi családról kiadott dokumentumok, Bocskaival és Kossuth Lajossal kapcsolatos művek. A szerencsi Képviselő testületi Jegyzőkönyveket az érdeklődők e részlegben találják meg.

Itt van lehetőség számítógép és Internet használatára 7 db számítógépen, melyek a TIOP-1.2.3-08/1-2008-0023 jelű pályázatnak köszönhetően használ a közönség.

 

Dedikált könyvek gyűjteménye, és régi könyvek tára


A harmadik szinten helyezkedik el a Dedikált Könyvek Gyűjteménye, ez a kevésbé használt, de értékes állomány. A részleg 1992-ben alakult, ekkor vetődött fel az a gondolat, hogy érdemes volna különválogatni ezeket a dokumentumokat. Kortárs írók és költők szerencsi látogatásai alkalmával a könyvtár állományában lévő könyveiket dedikáltattuk, így emelve a példányok értékét.
A Régi Könyvek Tára 1945 előtt megjelent könyvek gyűjtésével foglalkozik. Szintén egy értékes állományrészt sikerült különválogatni a könyvtár dokumentumaiból.

.

Wellhello-Majka koncert

HELYSZÍNRAJZ 

 

 


BIZTONSÁGI TERV 

PARKOLÁS

 

wellhello majka parkolo helyek 20190518

 

 HÁZIREND


FORGALMI REND VÁLTOZÁS

 

 

 

 

 

 

Szálláslehetőségek

HOTEL

 

 

Látogatók száma

377037
MaMa243
TegnapTegnap74
A hétenA héten317
A hónapbanA hónapban5109
ÖsszesenÖsszesen377037

Ki néz minket

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A honlap Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.