HÍREK

 

 

Kulturális KözpontKÖNYVTÁRVILÁGÖRÖKSÉG KAPUZAT

Aktuálisok

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   

 

Pályázatok

Farsangi játszóház a könyvtárban (2)

Bővebben...

 

A farsang a tavaszi ünnepkör egyik eseménye. Ebből az alkalomból lehetett a gyermekkönyvtári játszóházban néhány érdekességet kipróbálni.
Míg a felnőttek a könyvvásár könyvei között böngésztek gyermekkönyvtárunk hátsó foglalkoztatójában, a gyerekekkel álarcokat készítettünk. Később az anyukák,apukák,nagyszülők is csatlakoztak.

Százszorszépek kézműveskedtek (2)

Bővebben...

 

Ma délelőtt a Napsugár Óvoda Százszorszép csoportja járt nálunk. Új ismereteket szereztünk a medvékkel kapcsolatban, hiszen február 2-án kíváncsian várjuk, vajon kibújik-e barlangjából. Nézegettünk könyveket és természetesen kézműveskedtünk is. Nagyon aranyosak voltak, rögtön megtaláltuk a közös hangot.

Micimackók a könyvek között (2)

Bővebben...

 

A Napsugár Óvoda Micimackó csoportja volt 2019. január 23-án délelőtt a vendégünk. Sajnos sok a kisbeteg, így csak a csoport egy része vett részt a mai foglalkozásunkon. A mese és a könyvek mellett leginkább a kézműveskedés tetszett a kicsiknek.

Ondi óvodások a gyerekkönyvtárban (2)

Bővebben...

 

Ondról érkeztek hozzánk az óvodások 2019. január 17-én.
A farsang volt a témája a mai foglalkozásunknak. Mesét néztünk diafilmen, majd bohócot készítettünk papírból. A gyerekek élvezték, erről álljanak itt bizonyítékul a fényképek.

Bambi csoport a könyvtárban (2)

Bővebben...

A Napsugár Óvoda Bambi csoportja látogatott el 2019. január 14-én a gyermekkönyvtárba. A Hófoltmese és a Kutyakötelesség című mesék megtekintése után a polcokon keresgéltek a gyerekek, majd téli képet készítettünk közösen.

 

 

 

 

 

 

 

Bővebben... Bővebben...

Helyismereti vetélkedő (2)

Bővebben...A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár 2018. november 9-én "A könyvtárba mentem, de honnan indultam?" elnevezésű mintaprogramban vett részt. Az eredeti projekt a Tiszakécskei Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár programja, amely két modulban felépített helyismereti vetélkedő, ezt ültették át a könyvtárosok a helyi viszonyokra. A vetélkedőn a Bolyai János Katolikus Általános Iskola 6.a osztálya vett részt. A feladatok között volt zenefelismerés, helyismereti totó valamint a városról készített turista csalogatót is írniuk kellett a gyerekeknek. A legjobban teljesítő három csapat csokicsomagot vehetett át.

Hittanosok a könyvtárban (2)

Bővebben...A Bolyai János Katolikus Általános Iskola 5.c. osztályosai a Biblia órát a könyvtárban tartották Devera Erzsébet tanárnő vezetésével. Megismerkedtek a vallási tárgyú szép- és szakirodalommal, olvastak és kölcsönöztek is.

 

 

 

 

 

 

Bővebben... Bővebben...

 

Százszorszépek a könyvtárban (2)

Bővebben...A Napsugár Óvoda Százszorszép csoportja látogatott el a gyermekkönyvtárba 2018. október 4-én. Az óvodában az ÁLLATOK HETÉT tartják most, így ehhez kapcsolódott foglalkozásunk is. Állatos meséket néztünk diafilmen, majd csoportosítottuk kártyák segítségével, hogy melyik állatnak mi a tápláléka. Állatos könyveket nézegettünk és találós kérdések segítségével kerestük meg - melyik állat hol lakik?

Gimnazisták a könyvtárban (2)

Bővebben...A Bocskai István Katolikus Gimnázium kilencedik évfolyamos diákjai látogattak el október 1-jén a Szerencsi Városi Könyvtárba. Az Országos Könyvtári Napok keretében megtartott látogatáson a tanulók megismerkedtek a könyvtár felépítésével, valamint a szépirodalmi kínálatból kaptak ízelítőt. Az Országos Könyvtári Napok 2006 óta kerül megrendezésre országszerte, amihez Szerencs is évről-évre csatlakozik. A kezdeményezés célja, hogy színes kulturális programok segítségével népszerűsítsék az olvasást minden korosztály körében.

 

 

 

Bővebben... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bocskai István Katolikus Gimnázium 9/CR osztálya könyvtári órán a Szerencsi Városi Könyvtárban.

 

 Bővebben... Bővebben...

Iskolások a könyvtárban (2)

Bővebben...Szeptember 30. Benedek Elek születésnapja - A NÉPMESE NAPJA


A Bolyai János Katolikus Általános Iskola 4.a osztálya könyvtári foglalkozáson vett részt. Megismerkedtek a könyvtár részlegeivel, bebarangolták a felnőttek számára kialakított folyóiratolvasót, ahol közel száz féle folyóirat várja olvasóit, valamint a felnőttkönyvtár különleges magas polcait és labirintusszerű kialakítását. Rácsodálkoztak a régi katalógusszekrényre is. Médiatárunk audiovizuális dokumentumai, helyismereti részlegünk régi folyóiratcikkei sok érdekességgel szolgáltak tanító néninek és gyerekeknek egyaránt. Ezután birtokba vették a második emeleti gyermekkönyvtárat. A sok szép, új könyv láttán sokan szerettek volna beiratkozni, amire lehetőséget kaptak.Végezetül a népmesékhez kapcsolódva különféle játékos feladatokat oldottak meg."- Mikor jövünk újra?" - ez volt a gyerekek kérdése búcsúzáskor.

Várunk vissza szeretettel benneteket!

 

Bővebben... Bővebben...

Húsvéti kézműves foglalkozás (2)

Bővebben...2018. március 22-én könyvtárunkba látogattak a Bolyai János Katolikus Általános Iskola 2. osztályos magyar szakkörösei. A kézműves foglalkozáson csodaszép húsvéti ajtódíszek készültek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bővebben... Bővebben... Bővebben...

Wellhello-Majka koncert

HELYSZÍNRAJZ 

 

 


BIZTONSÁGI TERV 

PARKOLÁS

 

wellhello majka parkolo helyek 20190518

 

 HÁZIREND


FORGALMI REND VÁLTOZÁS

 

 

 

 

 

 

Szálláslehetőségek

HOTEL

 

 

Látogatók száma

377029
MaMa235
TegnapTegnap74
A hétenA héten309
A hónapbanA hónapban5101
ÖsszesenÖsszesen377029

Ki néz minket

Oldalainkat 20 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A honlap Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.