HÍREK

 

 

Kulturális KözpontKÖNYVTÁRVILÁGÖRÖKSÉG KAPUZAT

Aktuálisok

 

 

 

 

 

 

  

   

 

Pályázatok

Könyves Vasárnap

Bővebben... Az Országos Könyvtári Napok keretében 2018. október 7-én 13.00 és 17.00 óra között várjuk a kedves olvasni vágyókat és könyvtári tagokat a városi könyvtárba.

 

Amit kínálunk: ingyenes beiratkozás, ingyenes internetezés, késedelmes könyvekre nem számítunk fel büntetést, diafilm vetítése és olvasgatás nyugodt, csendes környezetben.

 

Mindenkit várunk a Könyves Vasárnapon!

Könyvbarátok klubja októberben

Bővebben... A Könyvbarátok Klubja következő foglalkozását 2018. október 5-én tartja a Rákóczi-vár Galéria Kávézójában du. 15.00 órától.

Ha szeretsz olvasni és szereted a könyveket, ITT a helyed!

Totyogók

Bővebben...Baba-mama találkozóra hívjuk a kisgyermekes anyukákat csemetéikkel együtt 2018. október 6-án szombaton 10.00 órától a gyermekkönyvtárba az Országos Könyvtári Napok keretében.

A játékos ismerkedésre mindenkit várunk!

Papp Lajos előadása

Bővebben...Prof. Dr. Papp Lajos szívsebész tart előadást 2018. november 7-én a Rákóczi-vár Színháztermében este 18 órai kezdettel.

 

Jegyek elővételben kaphatók, ára 1000,-Ft, a helyszínen 1500,-Ft

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Berecz András előadóestje

Bővebben...Néhány szó Berecz Andrásról: 1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Óvodásoktól nyugdíjasokig, nevelőintézettől parókiáig mindenféle rendű és rangú ember "használ"- hazám az elszakadt részekkel, és a diaspóra is. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Felnőttekhez szólnak inkább. Sok lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televízió felvételeket készítettem itthon, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai, amerikai nyári zenei táborokban, Hollandiában magánkurzusokon. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland, olasz, egyiptomi közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozom. 

 

Jegyek elővételben 1800,-Ft a helyszínen 2500,-Ft.

Jegyek kaphatók a könyvtárban, a Galéria Kávézóban és a Hotel recepcióján.

Csernus Imre előadása

Bővebben...Általános és középiskoláit Jugoszláviában végezte el. 18 éves korában került Budapestre. Második generációs értelmiségi családból származik. Édesapja orvos, édesanyja foorvos, testvérei közül öccse jogász, húga logopédus. Saját bevallása szerint szülész szeretett volna lenni. Évekig rendelt a Lipótmezőn az OPNI-ban, ahol elsősorban drogfüggőket kezelt.

Elvált, majd évekig boldog párkapcsolatban élt, amelynek 2010-ben hirtelen vége szakadt.

Budapesti magánpraxisát 2017- ben végleg felszámolta, újból megnősült és vidékre, Noszvajra költözött.

Számos könyve jelent meg; jelenleg előadásokat tart és csoportdinamikával foglalkozik: a Magyar női vízilabda-válogatott, valamint további két csapat pszichiátere. Korábban dolgozott a Győri ETO labdarúgó, és a ZF-Eger vízilabda csapata mellett is.

Hitvallása: "Nem hiszek abban, hogy ha egy ember belesétál egy gödörbe a saját lábán, hogy abból nem tudna kisétálni, szintén a saját lábán.
Ezért nem hiszek abban, hogy vannak reménytelen esetek. Nincsenek. Mindig van kiút.”

 

Az előadásra jegyek kaphatók a könyvtárban, a Galária Kávézóban és a Hotel recepcióján. Ár: elővételben 1800, a helyszínen 2300,-Ft.

Könyvbarátok klubja

Bővebben...

 

Beszélgessünk! Könyvekről és minden másról is! címmel várja az érdeklődőket a Könyvbarátok klubja 2018. január 13-án 15.00 órától a Galéria Kávézóban.

Zacher Gábor előadása

Bővebben...Budapesten született 1960. október 8-án. A Veres Pálné Gimnáziumba járt. Elsőre nem vették fel az orvosi egyetemre, ezért előbb állatgondozónak ment. Utána műtősfiú lett az egyik koraszülött-osztályon, ő tisztította az inkubátorokat. Az egyetem és a kórház mellett pedig folyamatosan mentőzött, 18 évig mentőtisztként, majd mentőorvosként vonult a betegekhez, mert mindig is érdekelte a sürgősségi ellátás, ahol azonnali döntéseket kellett hozni. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1986-ban végzett.

1998-ban került a Honvédkórház baleseti sebészetéről a Korányi Intézetbe, ahonnan megszervezte az országos toxikológiai ellátást és 2013-ig a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ klinikai toxikológiai osztályának főorvosa volt. Működése alatt e kórházi részleg nemzetközi elismertségre tett szert. Évente körülbelül kilencezer embert kezelnek különféle mérgezések és függőségek miatt, legtöbbször öngyilkosokatalkoholmérgezett és drogtúladagolásban szenvedő pácienseket láttak el.

2014-től a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője.

Klinikai toxikológiát oktat a Semmelweis Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Centrumában. 2002 óta orvosi toxikológus igazságügyi szakértőként tevékenykedik. Narkológia című tantárgyat oktat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Gyakori és mára közkedvelt médiaszereplő, az egyik legismertebb orvos az országban. Megjelenése, fellépése, hanghordozása határozott, mindig egyenesen és nyíltan fogalmaz, a divatos szófordulatokkal élve.

Arany fakanál főzőverseny

Bővebben... Főzőversenyre hívunk mindenkit 2017. szeptember 20-án 9.00 órától.

 

Helyszín: Szerencs, Bekecsi út 10.

 

Részletes program a plakáton olvasható!

TÉVÉLACI - Hadházi László önálló estje

Bővebben... Újra egy nagydumás Szerencsen!

 

Hadházi László humorista önálló estjére hívunk mindenkit 2017. október 26-án este 19.00 órától a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermébe. Műsorvezető Szupkay Viktor.

 

Jegyek elővételben már kaphatók a Galéria Kávézóban, ár: 3100,-Ft.

ÉDES TEHER - színházi előadás

Bővebben...Élőzenés bohózat várja a színházi előadás kedvelőit 2017. május 13-án (szombat) 19. órától a szerencsi Rákóczi-vár Színháztermében.

A Heltai Jenő írása alapján készült előadást Koncz Gábor és Éless Béla rendezte.

 

Jegyek elővételben kaphatók 2000,-Ft-tól a Rákóczi-vár Galéria Kávézójában!

Szálláslehetőségek

HOTEL

 

 

Látogatók száma

321290
MaMa30
TegnapTegnap250
A hétenA héten742
A hónapbanA hónapban6766
ÖsszesenÖsszesen321290

Ki néz minket

Oldalainkat 18 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A honlap Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.