HÍREK

 

 

Kulturális KözpontKÖNYVTÁRVILÁGÖRÖKSÉG KAPUZAT

Aktuálisok

 

 

 

 

 

  

   

 

Pályázatok

Elégedetten az élettel - Pál Feri atya előadása

Bővebben...

 

 

" Az élet olyan, mint egy léghajó. Ha magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól, és kidobni a kosárból azt, ami nem enged felemelkedni. " (Raphaelle Goirdano)

 

Pál Feri atya római katolikus pap, mentálhigiénés szakember előadására kerül sor 2019. február 16-án (szombat)19.00 órakor.

 

Jegyek elővételben 1500,-Ft a helyszínen 2000,-Ft.

 

Jegyek kaphatók: Galéria Kávézó, Könyvtár, Hotel recepció 

Magyar Kultúra Napja

Bővebben...

 

A Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár 2019. január 22-én a Himnusz születésének évfordulóján ünnepséget rendez, melyre mindenkit sok szeretettel várunk.

Helyszín: Rákóczi-vár Lovagterem

Ünnepi gondolatok Nyiri Tibor polgármester

Közreműködnek: Nagy József, valamint a szerencsi általános és középiskolák diákjai.

Adventi gyertyagyújtás

Bővebben...A harmadik adventi gyertya ünnepélyes meggyújtására kerül sor 2018. december 16-án 16.00 órai kezdettel a Rákóczi-vár udvarán.

Mindenki sok-sok szeretettel várunk!

 

Ondi karácsony

Bővebben...Ünnepi műsorral, forró teával és forralt borral várjuk az ondi lakosokat 2018. december 14-én 15.30 órára az óvoda tornatermébe.

Mindenkit szeretettel várunk!

Karácsonyi hangverseny

Bővebben...Karácsonyi hangversenyre hívunk mindenki sok-sok szeretettel a Római Katolikus Kisboldogasszony templomba 2018. december 12-én 17.00 órára.

Minden lében három kanál

Bővebben...Komédia két részben.

Tom, a kissé ügyefogyott ifjú férj, és a családban a nadrágot hordó felesége, Linda várják az örökbefogadási ügynökség képviselőjét, akinek döntésén múlik, lehet-e gyerekük. Tom két vagány öccse úgy dönt, segítenek helyre tenni Tom életét, de nem sikerül túl törvényesen. Megjelenik a rend éber őre, néhány illegális bevándorló, és ezzel meg is indul a világ legismertebb vígjátékszerzőitől elvárhatóan vidám bonyodalmak sokasága.

 

Időpont: 2018. november 18. (vasárnap) 17.00 óra.

Helyszín: Szerencs, Rákóczi-vár Színházterem

Jegyár: 2000,-Ft-tól

Jegyek kaphatók a Rákóczi-vár Galéria Kávézójában és a Könyvtárban.

Könyves Vasárnap

Bővebben... Az Országos Könyvtári Napok keretében 2018. október 7-én 13.00 és 17.00 óra között várjuk a kedves olvasni vágyókat és könyvtári tagokat a városi könyvtárba.

 

Amit kínálunk: ingyenes beiratkozás, ingyenes internetezés, késedelmes könyvekre nem számítunk fel büntetést, diafilm vetítése és olvasgatás nyugodt, csendes környezetben.

 

Mindenkit várunk a Könyves Vasárnapon!

Könyvbarátok klubja októberben

Bővebben... A Könyvbarátok Klubja következő foglalkozását 2018. október 5-én tartja a Rákóczi-vár Galéria Kávézójában du. 15.00 órától.

Ha szeretsz olvasni és szereted a könyveket, ITT a helyed!

Totyogók

Bővebben...Baba-mama találkozóra hívjuk a kisgyermekes anyukákat csemetéikkel együtt 2018. október 6-án szombaton 10.00 órától a gyermekkönyvtárba az Országos Könyvtári Napok keretében.

A játékos ismerkedésre mindenkit várunk!

Papp Lajos előadása

Bővebben...Prof. Dr. Papp Lajos szívsebész tart előadást 2018. november 7-én a Rákóczi-vár Színháztermében este 18 órai kezdettel.

 

Jegyek elővételben kaphatók, ára 1000,-Ft, a helyszínen 1500,-Ft

 

Mindenkit szeretettel várunk!

Berecz András előadóestje

Bővebben...Néhány szó Berecz Andrásról: 1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Óvodásoktól nyugdíjasokig, nevelőintézettől parókiáig mindenféle rendű és rangú ember "használ"- hazám az elszakadt részekkel, és a diaspóra is. Kedves dalaim és meséim a honát kereső és a nagyon szerelmes ember hallomásai, látomásai. Felnőttekhez szólnak inkább. Sok lemezt, kazettát, CD-t, rádió- és televízió felvételeket készítettem itthon, Európában, USA-ban és Kanadában is. Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontoi York egyetemen, kanadai, amerikai nyári zenei táborokban, Hollandiában magánkurzusokon. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland, olasz, egyiptomi közönségnek is. Utóbb műfordítással is foglalkozom. 

 

Jegyek elővételben 1800,-Ft a helyszínen 2500,-Ft.

Jegyek kaphatók a könyvtárban, a Galéria Kávézóban és a Hotel recepcióján.

Szálláslehetőségek

HOTEL

 

 

Látogatók száma

370559
MaMa61
TegnapTegnap220
A hétenA héten574
A hónapbanA hónapban5323
ÖsszesenÖsszesen370559

Ki néz minket

Oldalainkat 8 vendég és 0 tag böngészi

Iratkozzon fel hírlevelünkre

A honlap Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.